26. Septembra 2023.

Prodaje se unikat iz Minesote: Ručno izrađena Yugo limuzina

Na internet-oglasima pojavio se primerak Yugo automobila kakav se retko viđa.

Jedan Amerikanac posedovao je dva Yuga iz 1988. godine, dok su se oni još izvozili na to tržište. Zavario ih je iz zabave i tako stvorio produženu limuzinu, a sada je njegov unuk prodaje za sitan novac.

Krajem 1980-ih godina kragujevačka Zastava izvozila je svoj Yugo u SAD, gde je to bio jedan od najjeftinijih automobila na tržištu, pa se brzo “proslavio” kao kuriozitet i bio predmet brojnih pošalica, piše hrvatski Bug.

S vremena na vreme, Amerikanci se sete tog fijaska, kao na primer sada, i to zahvaljujući oglasu koji je na Facebook Marketplace objavio jedan stanovnik mesta Pirz u Minesoti.

U oglasu piše kako je dva Yuga direktno od zastupnika 1988. godine kupio oglašivačev deda. Iz zabave ih je tada zavario, i tako stvorio jedinstvenu produženu limuzinu (koju u šali, umesto Yugo, nazivaju u množini – Wego).

Budući da se deda obrazovao za autolimara, znao je šta radi, kaže njegov unuk, a ovakav je automobil čak i vozio. Navodi se da je u zlatno doba prešao oko 69.000 kilometara.

Međutim, već godinama stoji u garaži, a kako bi se pokrenuo potrebno je, navodno, samo izvršiti neke sitne popravke. Deda limar ima 82 godine pa mu se to više ne radi, i zato je porodica odlučila da proda njegovih ruku delo, sa sve šarama koje ga čine unikatom.

Ova “limuzina” košta 4.000 dolara, a u fotografijama se može videti čitav proces spajanja dva stara Yuga, crvenog i belog. Što se tiče stanja, nije baš idealno, pa je tako enterijer rudimentaran kakav je i bio 1980-ih, ali zapušten, dok ni spolja ne izgleda ništa bolje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare