28. Februara 2023.

Prodaje se legendarni Macintosh i drugi Apple računari

Ljubitelji revolucionarne kompanije Stiva Džobsa moći će dase domognu kolekcije uređaja koji pokazuju kako je Apple postao poznato ime.

Arhiva Hanspeter Luzi Apple sadrži više od 500 računara i Apple uređaja koje je decenijama prikupljao švajcarski predavač i preduzetnik.

“Svi ti proizvodi zaista su oblikovali vreme i doveli do društvene promene u načinu na koji radimo, učimo, delujemo i komuniciramo, pa čak i provodimo svoje slobodno vreme”, rekao je Erik Rozenblam iz Julien's Auctionsa na Beverli Hilsu.

“Kul je videti evoluciju”

“Nalazimo se u zanimljivom vremenu… Upravo sada, kad smo prošli put od svakodnevne upotrebe Apple računara do istorijske izložbe”. Kolekcija uključuje Apple II Plus iz perioda 1979-1982 godine, zajedno s monitorom i igračkim konzolama, kao i originalni Macintosh iz 1984. godine.

“Svi ti delovi su preci naših iPhone, iPad i iMac uređaja”, rekao je Rozenblam. “Veoma je kul videti evoluciju”, dodao je. Aukcija 30. marta uslediće nakon što je originalni iPhone iz 2007. godsine, koji nikada nije vađen iz kutije, prodat za više od 63.000 dolara.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare