19. Februara 2025.

Probajte posne punjene paprike sa orasima

Dobro zaokružen obrok osigurava da dobijete vitamine, minerale i makronutrijente potrebne za optimalno zdravlje. A ima li šta bolje od spoja modernog i tradicionalnog?

Donosimo vam recept domaćih posnih punjenih paprika sa jednim posebnim sastojkom – orasima.

Sastojci:

15-20 suvih paprika

1 krompir

2 kašike ulja

3 glavice crnog luka

2 lovorava lista

1/2 kašičice bibera

2 praziluka

2 šargarepe srednje veličine

2 kašičice suvog biljnog začina

1 kašičica soli

150 g obarene riže

200 g mljevenih oraha

1 kašičica aleve paprike

voda

Priprema:

U tiganj sipamo ulje, pa stavimo da se zagrije. Kada se ulje zagrijalo, dodamo isjeckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list i biber i nastavljamo sa dinstanjem.

Zatim dodajemo isjeckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.

Kada ste izdinstali luk, dodajemo prethodno obarenu rižu i mljeveni orah. Na kraju dodajemo alevu papriku.

Pripremimo suve paprike i krompir isječemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo koltovima krompira.

Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.

Kada djeluju kuvano, zapečemo ih u rerni na 200 stepeni Celzijusa, petnaestak minuta, prenosi “Ona“.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare