5. Marta 2025.

Probaj ovaj zeleni posni rolat sa tunjevinom!

Osim što je izuzetno lijep na stolu i savršen za trpezu kada ti treba dekorativna hrana, ovaj rolat je prava eksplozija ukusa, a i priprema je jednostavna.

Bez jaja, mlijeka i sličnih sastojaka, idealan je za sve one koji prate laganiji režim ishrane, a opet žele da uživaju u ukusnim i bogatim zalogajima.

@cookingrecepti

Osim što su izuzetno lepi na stolu, posni rolati se lako prave i veoma su lagani (nema jaja, mleka i sl.). Brzo se pripremaju, što ih čini savršenim izborom za svečane trpeze, kada je vreme najdragocenije. Sastojci za koru: 150 g brasna 1/2 kašičice soli 1 kašičica praska za pecivo 200 g obarenog, iseckanog, spanaća 200 ml kisele vode 2 kašike ulja Sastojci za fil: 200 g tunjevine 100 g posnog majoneza Priprema: Skuvajte spanac i ostavite da se ohladi. Uključite rernu da se greje na 200 C. U veću činiju sipajte brašno, dodajte so i prašak za pecivo, pa promešajte. Dodajte spanać, kiselu vodu i ulje. Smesu dobro promešajte pa izlijte u veći pleh od rerne, obložen sa papirom za pečenje. Ravnomerno rasporedite smesu i stavite da se peče 10-15minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Pecenu koru zajedno sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Ostavite da se hladi, a za to vreme pripremite fil. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je sjedinite sa posnim majonezom. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte koru sa filom i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu. Ohlađen rolat isecite na kolutove i poslužite. Prijatno🤗! #posnirolat rolatsaspanaće’ #posno #brzo #lako #ukisno #rolat #slano #dorucak #predjelo #larisa #foodblog #reel #reels#spinach

♬ Comida – Memê no Beat

Sastojci za koru:

  • 150 g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 g obarenog, isjeckanog špinata
  • 200 ml kisele vode
  • 2 kašike ulja

Sastojci za fil:

  • 200 g tunjevine
  • 100 g posne majoneze

Priprema:

Kora:

Počni sa kuhanjem špinata i ostavi ga da se ohladi. U međuvremenu, uključi rernu da se grije na 200°C. U veću činiju sipaj brašno, dodaj so i prašak za pecivo, pa dobro promiješaj. Zatim, dodaj ohladjeni špinat, kiselu vodu i ulje. Dobro promiješaj smjesu i izlij je u pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomjerno rasporedi smjesu i stavi da se peče 10-15 minuta, dok ne postane lagano zlatno. Kora je tanka i brzo se peče.

Formiranje rolata:

Pečenu koru, zajedno sa papirom, pažljivo urolaj i umotaj u vlažnu krpu. Ostavi da se hladi.

Fil:

Za to vrijeme, pripremi fil – tunjevinu dobro ocijedi od ulja i sjedini sa posnom majonezom. Dobro promiješaj dok ne dobiješ glatku smjesu.

Finalni koraci:

Ohlađenu koru pažljivo odvoji od papira i premaži pripremljenim filom, pazeći da ne ideš do ivica kako fil ne bi iscurio. Ponovo urolaj, stavi u frižider na najmanje tri sata, kako bi se svi sastojci lijepo povezali.

Kada se rolat ohladi, isjeci ga na kolutove i posluži.

Prijatno!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare