2. Januara 2023.

Probaj grčku pileću supu sa limunom

Sastojci:

  • 8 šolja pilećeg bujona
  • ½ šolje svježeg limunovog soka
  • ½ šolje isjeckane mrkve
  • ½ šolje sitno sjeckanog crnog luka
  • ½ šolje sitno isjeckanog celera
  • ¼ kašičice mljevenog bijelog bibera
  • ¼ šolje margarina
  • ¼ šolje višenamjenskog brašna
  • 8 žumanaca
  • 1 šolja kuvane bijele riže
  • 1 šolja kuvanog pilećeg mesa isječenog na kockice
  • 16 kriški limuna
  • 3 pileće kocke za supu

Priprema:

U velikom loncu pomiješaj pileći bujon, limunov sok, mrkvu, luk, celer, kocke za supu i bijeli biber. Pusti da proključa na jakoj vatri, a zatim smanji vatru i kuvaj 15 do 20 minuta, ili dok povrće ne omekša.

Pomiješaj margarin i brašno u manjoj posudi; postepeno umiješaj u smjesu za supu. Krčkaj, često miješajući, 8 do 10 minuta.

U međuvremenu umuti žumanca u činiji dok ne postanu svijetla. Postepeno ih dodaj u vruću supu, kutlačom sipajući u tankom mlazu uz snažno mućenje žumanca.

Dodaj rižu i piletinu. Vruću supu sipaj u činije i ukrasite kriškama limuna.PROČITAJ

Savjet

Ako je pileći bujon koji koristiš već dobro začinjen, možda nećeš morati dodavati pileće kocke. Preporučujemo da probaš supu nakon 1. koraka i dodaš kocku ako je potrebno.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare