20. Juna 2023.

Priznanje iz Prištine? Slanje gradonačelnika u opštinske kancelarije bilo pogrešno

Predsednik DPK Memlji Krasnići rekao je da su izbori rezultat eskalacije na severu koja je za posledicu imala pogoršanje odnosa sa međunarodnom zajednicom.

Krasnići je rekao i da nije trebalo insistirati na slanju gradonačelnika u opštinske objekte, prenosi Siri.

Krasnići je izjavio da je kosovski premijer Aljbin Kurti počeo da pravi greške od početka svoje vladavine, pošto za njega proces dijaloga nije bio prioritet, već ga je, kako kaže, tretirao samo za unutrašnju političku potrošnju na Kosovu.

“Proces dijaloga je taj koji je proizveo svaku posledicu u vezi sa Srbijom i severom zemlje. Nažalost, u dragocenom ali izgubljenom vremenu, Kurti nije smatrao dijalog prioritetom već populizmom i potrošnjom unutrašnje politike. To je dovelo do gubitka ambicija međunarodne zajednice, koja je, radi postizanja sveobuhvatnog konačnog sporazuma usredsređenog na međusobno priznavanje, pristala na privremeni sporazum usredsređen na stvaranje ZSO”, navodi Krasnići.

On smatra da je eksalacija na severu Kosova rezultat izbora na severu na kojima je Kurti insistirao.

“Na izborima su pobedila dva člana DPK i dvojica kandidata Pokreta Samoopredeljenje, ali je to imalo veoma visoku cenu koja nije bila vredna i dovela nas je u ćorsokak sa međunarodnim partnerima”, istakao je Krasnići.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare