24. Maja 2023.

Pritvor određen za 6 dilera

Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor za šest osumnjičenih osoba za koje se sumnja da su na području Zvornika organizovali mrežu preprodavaca koja se bavila neovlaštenom nabavkom i preprodajom droga, objavljeno je na sajtu Suda.

Pritvor je određen za osobe čiji su inicijali B.K, I.K, F.B, E.H, S.Đ. i M.Z. za koja se sumnja da su preprodavali marihuanu, spid, ekstazi i kokain većem broju lica.

Osumnjičeni B.K. je taksista, a na teret mu se stavlja da je organizator grupe i da je organizovao nabavku, prepakivanje i pripremanje droge za dalju prodaju i ostalim članovima grupe izdavao upustva za skrivanje i pakovanje droge.

Osumnjičenima je određen pritvor zbog bojazani da bi puštanjem na slobodu mogli uticati na svjedoke, te da bi mogli pokušati da sakriju i unište dokaze.

U rješenju o pritvoru je navedeno da u ovoj fazi postupka postoji još 37 svjedoka koji nisu saslušani, te da je opravdana bojazan da bi osumnjičeni puštanjem na slobodu stupili u kontakt sa njima, te uticali na način na koji će dati svoje izjave.

Prema tvrdnji tužioca, postoje mjesta na kojima osumnjičeni kriju opojna sredstva, takozvani štekovi, odakle drogu uzimaju i prodaju konzumentima.

Sudija je zaključio da je u ovom predmetu krivične istrage pritvor protiv osumnjičenih neophodan i neizostavno potreban da bi tužilac mogao neometano okončati istragu, piše Žena Rs.

Odbrana osumnjičenih, kao i sami osumnjičeni, ponudili su da im se umjesto pritvora odrede mjere zabrane, a Sud je ocijenio da najtežu mjeru kojom se poseže u slobodu osumnjičenog u konkretnom slučaju nije moguće zamijeniti nekom od blažih mjera.

Srpskainfo.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare