25. Augusta 2023.

Prištinski sud pustio osuđenog na doživotnu robiju zbog ubistva petorice makedonskih dječaka

Alil Demiri je u bjekstvu više od 11 godina, a juče je uhapšen po međunarodnoj potjernici koju je raspisala Sjeverna Makedonija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje

Prištinski sud oslobodio je Alila Demirija, koji je prethodno osuđen na doživotni zatvor zbog slučaja Smilkovo jezero iz aprila 2012, kada su ubijena petorica makedonskih dečaka, javlja makedonski portal “Telma”.

Predstavnici nadležnih orana u Skoplju i advokat Alila Demirija Besnik Beriša potvrdili su da je pušten na slobodu.

“Nakon priloženih dokaza odbrane i jasnije argumentacije date na ročištu na kojem je upućen zahtev Tužilaštva za određivanje mere pritvora, tužilac koji je zastupao predlog odustao je od zahteva”, rekao je Beriša.

Demiri je bio u bekstvu više od 11 godina, a juče je uhapšen po međunarodnoj poternici koju je raspisala Severna Makedonija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje u koordinaciji sa makedonskom i tzv. kosovskom policijom.

Ranije je Demiri takođe uhapšen na KiM i služio je zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenog nošenja oružja, ali je zahtev za izručenje Severnoj Makedoniji odbijen.

Usledilo je i drugo suđenje, a Alil Demiri je u skopskom krivičnom sudu ponovo osuđen za terorizam, zbog petostrukog ubistva na Smilkovom jezeru, i ponovo osuđen na doživotni zatvor.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare