Priština zabranila prodaju i naložila povlačenje jestivog ulja iz centralne Srbije - BIGportal.ba
Region Vijesti

Priština zabranila prodaju i naložila povlačenje jestivog ulja iz centralne Srbije

Ministarstvo industrije, trgovine i preduzetništva u Prištini zabranilo je prodaju jestivog ulja iz centralne Srbije, jer navodno ne ispunjava kriterijume prosječne količine u ambalaži propisane važećim uredbama.

  • Izvještajem o verifikaciji Agencije za metrologiju Kosova, odnosno laboratorije za prethodno pakovanje, utvrđeno je da jestivo ulje, proizvedeno u Srbiji, ne ispunjava kriterijum prosječne količine predviđen Uredbom 03/2020 za prethodno upakovane proizvode – navodi se u obavještenju ministarstva.

Dodaje se da je zbog toga tržišna inspekcija preduzela mjere u skladu sa zakonodavstvom na snazi, i ekonomskom operateru, dobavljaču ovog ulja, zabranila da prodaje ovaj proizvod, te da ga povuče sa tržišta u roku od 15 dana.

Krajem prošlog mjeseca na društvenim mrežama pojavio se novi spot, u okviru kampanje kojom se na Kosovu i Metohiji poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije.

U spotu na albanskom objavljenom na privatnoj Fejsbuk stranici prikazan je mladić koji kupuje proizvode iz centralne Srbije, poput plazme, čipsa, medenog srca ili štrudle, ali kada dođe kući i otvori ambalažu, umjesto slatkiša, u njima nalazi metke za vatreno oružje.

Spotom se poziva na bojkot proizvoda iz centralne Srbije, uz poruku “da se sa Srbima ratovalo”.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 04.april 2023. godine

Vanja A

Lukašenko: Raspad Evrope može da se spreči samo partnerstvom sa Rusijom

M.

Počela vakcinacija djece u Srpskoj protiv HPV-a

M.

Ostavite komentar