14. Juna 2023.

Priština planira još hapšenja Srba? “Teren pripreman danima”

Ovo je danas izjavio predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

On je podsetio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti govorio da je prilikom sukoba u Zvečanu bila neka kriminalna grupa koja je, kako tvrdi, ubačena iz Beograda.

“Govorili su o tome da ima nekakva civilna zaštita, da postoji nekakva srpska milicija i onda je on krenuo sa pričom da mora da se uspostavi vladavina prava, da te grupe koje su navodno odgovorne za ranjavanje vojnika Kfora moraju da budu uhapšene ili da se vrate u centralnu Srbiju”, rekao je Drecun za RTS.

Prema njegovim rečima, portparol Kfora Andrea Galijeni je izašao sa tezom da tzv. kosovska policija mora da uhapsi te, kako je navedeno, “kriminalne bande“ koje su odgovorne, kako kaže, za ranjavanje pripadnika Kfora.

“Bilo je potpuno jasno nakon te izjave predstavnika Kfora da će uslediti ovakva akcija. Imao je i spisak ljudi koji treba da budu uhapšeni, da budu navodno identifikovani”, istakao je Drecun.

Dodao je da je onda Kurti objavio i pet tačaka svog plana za deeskalaciju situacije.

Međutim, kako je rekao, dve prve tačke se odnose upravo na ta hapšenja.

Naveo je da se očekuje da će Kurti da nastavi sa ovom akcijom, jer ako se bude držao onog spiska, onda će se nastaviti nova hapšenja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare