Lazanje su jedno od najomiljenijih jela talijanske kuhinje, a njihova popularnost odavno je nadmašila granice Italije. Slojevi mekanih kora, bogatog mesnog ili povrtnog umaka, mirisnih začina i topljenog sira čine kombinaciju kojoj je teško odoljeti – čak i najzahtjevnijim nepcima.
No, iako su savršen izbor za porodični ručak ili posebnu priliku, priprema lazanja često zna biti dugotrajna i zahtjevna. Upravo zato, novinarka portala, Simply Recipes, odlučila je potražiti jednostavniji način.
U potrazi za jednostavnijim receptom naišla je na lazanje s puretinom slavne Ine Garten, a jedan detalj posebno ju je zaintrigirao. Umjesto da kuha suhe listove za lazanje, Ina ih jednostavno potopi u vruću vodu na 20 minuta dok priprema ostale sastojke. Iako je bila skeptična hoće li listovi ostati sirovi ili promijeniti teksturu, odlučila je isprobati ovu metodu.
– Nakon isprobavanja, mogu potvrditi da je Inin način jedini ispravan za pripremu lazanja sa suhim listovima. Namakanjem dobivaju teksturu svježe tjestenine, postaju savitljivi, ali ne i ljepljivi, što slaganje čini iznimno jednostavnim. Nakon pečenja, tekstura je bila nevjerojatno slična svježim listovima, a cijeli recept sada mi oduzima manje od sat i pol – piše novinarka Molly Adams.