25. Maja 2023.

Prigožin: Odlazimo

Prema njegovim rečima, Vagnerovci sada položaje prepuštaju redovnim ruskim trupama.

“Povlačimo jedinice iz Bahmuta. Od danas u pet ujutru, 25. maja do 1. juna, većina jedinica će se prebaciti u kampove u blizini. Predajemo naše položaje vojsci”, rekao je Prigožin u video snimku objavljenom na Telegramu, prenosi Rojters.

On je najavio da će snage Vagnera biti spremne da se vrate u Bahmut, ukoliko regularna vojska ne bude bila u stanju da upravlja situacijom na terenu.

Prigožin je u subotu objavio da je Bahmut zauzet nakon najduže i najkrvavije bitke u ratu, dok je juče rekao da se ruska elita mora ozbiljno posvetiti ratu u Ukrajini ili bi se mogla izgubiti i suočiti s revolucijom. U intervjuu objavljenom na svom Telegram kanalu rekao je da će Ukrajina pokušati da opkoli Bahmut i da napadne Krim.

“Najverovatnije ovaj scenario neće biti dobar za Rusiju, pa se moramo pripremiti za naporan rat. U takvom smo stanju da bismo jeb*no mogli izgubiti Rusiju – to je glavni problem… Moramo uvesti vanredno stanje”, rekao je šef Vgnera.

Ruska elita, rekao je, zaštitila je spopstvenu decu od ratovanja, dok su deca običnih Rusa ginula na frontu, što je situacija za koju kaže da bi mogla izazvati previranja u Rusiji. “Ako obični Rusi nastave da se vraćaju u mrtvačkim sanducima dok se deca elita sunčaju u inostranstvu, Rusija će se suočiti s previranjima poput revolucija iz 1917. koje su dovele do građanskog rata”, kazao je Prigožin.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare