Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Priča o vlasniku Tesle kome je u vožnji otpao volan dobila epilog

Njemu novo vozilo, a kompanija ne priznaje krivicu?

Vlasnik Teslinog Modela Y, Prerak Patel, vozio je svoj potpuno novi električni automobil kada je volan ispao iz ležišta.

Nakon nekoliko pisama pritužbi i natezanja oko krivice, američki proizvođač električnih automobila odlučio je da zameni ceo automobil. Ali zanimljivo je kako se cela priča odvijala.

Vlasnik Modela Y posedovao je svoje novo električno vozilo samo nedelju dana pre nego što mu je volan otpao dok je vozio svoju porodicu auto-putem. Na sreću, uspeo je bezbedno da se zaustavi i niko nije povređen.

Činilo se da će Teslin servisni centar smatrati Patela odgovornim za problem, a pomenuta je i cena od 100 dolara za uslugu popravke.

Zatim je Patel tvitovao izvršnom direktoru Tesle, Ilonu Masku, i pokazao mu snimke kokpita vozila, njegove interakcije sa službenicima Tesle, kao i račun od 100 dolara.

Nako toga mu je servisni centar poništio troškove popravke.

Patel je postavio anketu tražeći od ljudi na Tviteru da kažu da li bi prihvatili Model Y sa zamenjenim volanom ili bi očekivali da im Tesla obezbedi potpuno novi automobil.

Naravno, korisnici Tvitera su u velikom broju glasali za novi automobil. Na kraju, proizvođač je zamenio njegov Model Y potpuno novim vozilom.

Kompanija Tesla je takođe poslala pismo Patelu u kojem objašnjavju da će otkupiti Model Y kome je otpao volan. Međutim, tvrde i da nije bilo kvara ili neusaglašenosti i da oni zapravo nisu odgovorni, već da se ponašaju u dobroj veri, kao i da zbog navedenog kvara nije bilo opoziva vozila.

Danas objavljeno

Porsche predstavio novi inovativni enterijer

Vanja A

Cijena zamjene baterije za EV može da bude šokantna

Vanja A

Dogodine dolazi električni Renault 5

Vanja A

Ostavite komentar