21. Februara 2023.

Preuzimanje novih aplikacija? Nakon ove Netfliksove serije dobro ćete razmisliti o tome

Britanska tinejdžerska horor serija prati grupu maturanata koje teroriše aplikacija koja korisnicima postavlja zahteve sa smrtonosnim ishodom. Prvi put emitovana na BBC-ju, serija je sada stigla i na Netflix i u kratkom roku zauzela drugo mesto na listi top 10 najgledanijih.

Iza Crvene ruže stoji ekipa producenata koja stoji i iza serije Sex Education.

Crvena ruža ispituje ozbiljne teme o tugi, smrti, društvenoj klasi, porodici, prijateljstvu i tinejdžerskom dobu, dok njeni protagonisti prolaze kroz noćnu moru koju pokreće tehnologija zbog koje ćete poželeti da bacite svoj telefon u smeće.

Radnja je smeštena u gradu Boltonu, u severozapadnoj Engleskoj, u blizini Mančestera, gdj grupa tinejdžera slavi završetak srednje škole i pozdravlja leto koje je pred njima. Neki se zaljubljuju, drugi planiraju da slobodno vreme ispune povremenim poslovima. Ali onda se pojavljuje aplikacija Crvena ruža, koja svojim korisnicima postavlja čudne i uznemirujuće zahteve.

Aplikacija se u početku čini kao simpatičan chatbot. Ali kako je Rošel Mason sve više koristi, jasno je da je reč o smrtonosnoj kontroli.

Crvena ruža istražuje opasnosti stalne povezanosti

U Crvenoj ruži se mobilni telefon označava kao glavni krivac za sve naše strahove. Likovi drže svoje telefone u svakoj sceni i lenjo proveravaju društvene mreže usred razgovora.

Trude se da pobegnu od tehnologije, svesni njene opasnosti, ali postaje jasno – sve dok se oslanjamo na tehnologiju, njome se može manipulisati u pogrešne svrhe.

Ipak, najstrašnija funkcija koju Crvena ruža obavlja jeste podsećanje da smo otišli predaleko da bismo zaustavili ovakav napad. Jedina odbrana koju imamo je isključivanje mreže, ali ne možemo jer je prevelika žrtva prekinuti toliko važnu vezu sa svetom.

Do sada BBC nije potvrdio, ali ni demantovao novu sezonu Crvene ruže. Serija na IMDB-u ima ocenu 6.4, a oni koji su je pogledali kažu da je nepredvidljiva i zanimljiva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare