12. Maja 2023.

Pretresom pripadnika balkanskog kartela pronađeno oružje i 2,7 miliona evra

Prema saznanjima Tanjuga, 2,7 miliona evra nađeno je na jednoj lokaciji u bunkeru u tri plastična bureta, a sumnja se da je riječ o novcu zarađenom od prodaje droge.

Uz to, pronađene su dvije snajperske puške, tri automatske puške, jedan automatski pištolj, četiri pištolja i jedna bomba.

Pretresom je otriveno i četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

U međunarodnoj akciji u kojoj je učestvovala i srpska policija uhapšeno je 13 pripadnika pomenutog klana.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je u četvrtak da su pripadnici MUP, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminala, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili 13 osoba, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija, koje su funkcionisale kao Balkanski kartel.

On je dodao da se najmanje sedam tona kokaina, zaplijenjenog tokom 2020. godine, dovodi u vezu sa juče uhapšenim vođama i prethodno uhapšenim članovima pomenutog kartela i istakao da su kriminalne vođe kartela, odnosno njegovih nezavisnih ćelija, uhapšeni u Srbiji, ujedno i najveći trgovci kokainom sa Balkana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare