Pretplata u novim vozilima - ne, hvala - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Pretplata u novim vozilima – ne, hvala

Pretplata u novim vozilima za neke dodatne opcije je izbor veoma malog broja vozača i novopečenih vlasnika, pokazuju najnovija istraživanja.

Poslednjih desetak godina došlo je do postepene “tehnologizacije” auto industrije. Direktori auto-kompanija će vam reći da trend pokreću potrošači, zaluđeni svojim pametnim telefonima i tablet uređajima, iako postoje drugi razlozi zašto automobili dolaze sa displejima. To sa druge strane znači ugradnju nekih dodatnih opcija i uređaja u nove modele automobila. Pretplata u novim vozilima postaje sve popularniji vid prihoda.

Međutim, pored toga što se proizvođači konstantno trude da nas “osvoje” sjajnim gedžetima ili softverom u novim vozilima, u poslednje vreme pokušavaju da dođu i do unosne “ponavljajuće zarade” koja prilično raduje investitore u tehnološkom sektoru.

Ovi pokušaji čine da se kupci osećaju konstantno opterećeni nekim malim troškovima. Sada imamo i konkretne podatke koji pokazuju koliko su kupci zainteresovani za tehnologiju u svojim vozilima o čemu upravo govori nova AutoPacific anketa. Verujemo da mnogi neće biti iznenađeni rezultatom ovog istraživanja.

Mesečna pretplata u novim vozilima za neke dodatne funkcije

AutoPacific je pitao ljude koji žele da kupe novi automobil o njihovom interesu za 11 različitih povezanih funkcija u automobilu, počevši od interneta u automobilu po hipotetičkoj ceni od 15 dolara mesečno.

Samo 30 odsto ljudi je izjavilo da bi plaćalo ovu mesečnu pretplatu, što govori dosta.

Istraživanje je obuhvatilo tri kategorije vozila: vozila sa unutrašnjim sagorevanjem, plug-in hibridna električna vozila i vozila na baterije. Rezultati su pokazali da je 37% kupaca PHEV-a želelo ugrađen internet u automobilu, dok je taj procenat bio manji kod kupaca BEV-a (32%) i vozila sa unutrašnjim sagorevanjem (28%).

Ostale funkcije koje su bile obuhvaćene ovim istraživanjem su dobile manju popularnost od in-car Wi-Fi-ja. Na primer, samo 23% ispitanika je bilo zainteresovano za daljinsko upravljanje nekim funkcijama vozila putem pametnog telefona uz dodatnu mesečnu naknadu od 10 dolara.

Međutim, interesovanje je bilo veće kod kupaca PHEV-a i BEV-a (29% za svaku kategoriju), nego kod kupaca vozila sa unutrašnjim sagorevanjem (21%).

AutoPacific je takođe razvrstao svoje podatke prema starosnim grupama. Grupa od 30 do 39 godina je bila najzainteresovanija za povezane funkcije u automobilima – 28% želi da direktno strimuje video na infotainment ekranu, 20% želi da igra video igre na ekranu, a 18% želi video konferencije u automobilu.

Sa druge strane, grupa od 60 do 69 godina je bila najmanje zainteresovana za ove funkcije; samo 10% bi želelo video strimovanje u automobilu, a video konferencije i video igre su bile još manje popularne (5% i 4%).

Možemo da zaključimo da proizvođači automobila forsiraju pretplate, ali interesovanje potrošača jednostavno ne postoji.

Izvor: Benchmark

Danas objavljeno

Potvrđeno novo izdanje BMW R 1300 GS

Vanja A

Rođen je novi Sun Fast!

Vanja A

Predstojeći BMW M 1000 XR primjećen na Ostrvu Men

Vanja A

Ostavite komentar