26. Septembra 2023.

Presuda u predmetu “Kodeks”: Luisu i ekipi 22 godine i 10 mjeseci robije

– Akteri predmeta “Kodeks” koji su optuženi za šverc kokainom i marihuanom osuđeni su na ukupno 22 godine i 10 mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu.

U ovom slučaju za šverc kokainom i marihuanom optuženi su Banjalučani Milorad Vuković zvani Luis (43) koji je dobio  6 godina, Luka Brković (27) osuđen je na 4 godine i 2 mjeseca, Filip Bojić (30) na 3 godine, Goran Đurica (43) na 3 godine i 2 mjeseca, a  Saša Mirković (27), i Aljoša Marić (26) na po 3 godine i 3 mjeseca zatvora.

Svi osim Bojića osuđeni su i za omogućavanje uživanja opojnih droga, a on je oslobođen tog krivičnog djela.

U ovom predmetu optuženi su bili i Petar Marjanović i Vladimir Zečić, koji su priznali krivicu i osuđeni na godinu, odnosno šest mjeseci zatvora.

Optužnica u predmetu “Kodeks” optužene je teretila da su od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu na području Banjaluke a kokain su najčešće miješali sa drugim supstancama i pakovali u jednoj banjalučkoj teretani.

Prema optužnici Brković je prodavao kokain  za 100 do 500 KM, a Đurica po cijeni od 100 KM za pola grama.

Marjanović je kako se navodilo, po uputsvima Brkovića,  u aprilu 2021. godine jednoj osobi prodao 10 grama kokaina za 1.000 KM, a u više navrata prodavao je po pet grama za po 500 KM. 

Osim kokaina nabavljali su i marihuanu te je Bojić svake tri sedmice Mirkoviću davao po pola kilograma radi prodaje.

Mirković, Marić i Zečić su je, kako se navodilo u optužnicim, prepakivali u manje pakete i prodavali. 

Takođe se navodilo da je zarađeni novac Mirković predavao Bojiću.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare