8. Juna 2023.

Presavili tabak: Vlasnici automobila tuže Renault za prekomernu potrošnju ulja

Sporne automobile pokreće 1.2-litarski benzinski motor koji su se proizvodili od 2012. do 2016. godine. U Francuskoj ih ima oko 133.000, a u Evropi preko 400.000.

Utvrđeno je da ovi motori troše previše ulja, što pojedini vlasnici vozila smatraju dovoljnim razlogom za pokretanje tužbe.Trenutno se grupa vlasnika spornih automobila iz Francuske priprema za podnošenje krivične prijave, piše Index.

U kompaniji Renault ne poriču prekomernu potrošnju ulja, ali smatraju da to ne predstavlja bezbednosni rizik i ne zahteva opoziv. Istovremeno, naglašavaju da u Francuskoj ima 133.050 takvih automobila.

Grupa vlasnika podnela je tužbu sudu, a njihov advokat rekao je za Rojters da će tužba otkriti “ozbiljnu prevaru i upitne poslovne prakse”, kao i “ugrožavanje života drugih”.

Portparol francuske kompanije rekao je da Renault pruža tehničku podršku i finansijsku pomoć onima koji su pogođeni problemom motora.

Nissan radi isto, napominjući da podržava sve kupce koji mogu osetiti prekomernu buku motora, neispravno “paljenje”, nedovoljnu snagu ili prekomernu potrošnju ulja u skladu sa njihovom garancijom i smernicama za korisničku podršku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare