20. Juna 2023.

Preokret – Turci ipak igraju Evroligu sa Srbinom na klupi?

Finalista Evrokupa, ekipa Turk Telekoma, bi mogla naredne sezona da igra u Evroligi.

Tu informaciju je potvrdio novoizabrani direktor elitnog takmičenja Paulijus Motiejunas, nakon što su svi već otpisali to kao mogućnost.

U finalu drugog po redu kontinetnalnog takmičenja je slavila Gran Kanarija, ali Španci su odustali od Evrolige jer su izračunali da im se prosto ne isplati.

Mnogi su smatrali da njihovo mesto treba da preuzme tim koji je nedavno preuzeo srpski stručnjak Nenad Čanak i tako zamenio Erdema Džana. Ta ideja je odbačena u startu, barem naizgled, ali je Motiejunas otkrio da postoji mogućnost da do toga ipak dođe.

“Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 timova iz prošle sezone možda ostanu i u narednoj. Tu je takođe pitanje Turk Telekoma. Sve bi trebalo da bude jasno 29. juna kada je sastanak deoničara”, rekao je Motiejunas i dodao:

“Turk Telekom je na listi (ekipa koje bi mogle sledeće sezone da igraju Evroligu).”

Dakle, odgovor bi trebalo da dobijemo 29. juna kada će posle pomenutog sastanka biti poznata imena učesnika Evrolige za sezonu 2023/24.

Podsetimo, prethodno je odustala Gran Kanarija, nakon čega se smatralo da se time otvorila mogućnost da Valensija umesto nje dobije poziv za učešće.

Takođe, Virtus Bolonja, Partizan i Crvena zvezda, prema informacijama “Jurohupa”, već najavljeni kao učesnici Evrolige za narednu sezonu čime se sastav iste uopšte ne bi promenio.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare