1. Septembra 2023.

Preminuo gitarista čuvene grupe

Gitarista Dire Straitsa Džek Soni preminuo je u 68.

Britanska rok grupa objavila je vest na Ks (bivši Tviter), napisavši “Džek Soni, počivaj u miru“ pored fotografije muzičara. Sonija su nazivali „drugim gitaristom u Dire Straitsu“ po bendu, koji su 1977. osnovali Mark i Dejvid Nofler, Džon Ilsli i Pik Viters.

Upoznao je braću Nofler dok je radio u muzičkoj prodavnici na Menhetnu, a kasnije je otputovao u London da poseti njihov dom. Pozvan je da se pridruži bendu 1984. i bio je član kada je album Brothers In Arms iz 1985. postigao svetsku slavu.

Album je proveo 14 nedelja na prvom mestu britanske liste albuma i devet nedelja na američkoj listi Bilbord 200, sa nekim od najpoznatijih hitova benda, uključujući Valk Of Life, Monei For Nothing i Brothers In Arms.

Na sajtu muzičara opisan je kao „pisca, muzičara, nomadskog pripovedača, oca i dedu koji je k srcu shvatio realnost teško naučene lekcije da je život kratak“. “On je prihvatio filozofiju dobrog života i života u sadašnjosti u potrazi za stvaranjem nezaboravnih trenutaka sa prijateljima i porodicom. I on je onaj koji zna koliko je važno prigrliti ih dok možete… jer sutra se nikad ne zna”, nastavilo se.

Nakon što je napustio Dire Straits, Soni je nastavio da se bavi muzikom, vraćajući se bendu koji je osnovao kasnih 1970-ih, The Leisure Class. Takođe se redovno pojavljivao sa drugim bivšim članovima Dire Straitsa u projektu Dire Straits Legaci.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare