13. Aprila 2024.

Preminula majka koja je branila svoju bebu od napadača u Sidneju

Majka koja se borila da spasi život svog devetomjesečnog djeteta tokom jezivog ubadanja nožem u tržnom centru Westfield u Sidneju preminula je u bolnici.

Horor se odigrao u subotu popodne u Bondi Junctionu u Sidneju kada je muškarac u NRL dresu počeo nasumično da ubada kupce, pri čemu su pet žena i jedan muškarac sada potvrđeni kao mrtvi.

Više ljudi je ubodeno tokom napada dok su panici čitave porodice bježale.

Policijska službenica je okončala ubilački pohod nožem kad je hrabro krenula sama na njega i upucala ga smrtonosnim metkom u grudi.

Starija ženska policijska službenica je bila u blizini u tom trenutku i hrabro je odlučila da ga sama prati, vrebajući ga kroz tržni centar prije nego što ga je upucala.

Komesar policije NSW Karen Webb potvrdila je da policija vjeruje da je napadač 40-godišnji muškarac poznat policiji, ali se ne vjeruje da ima veze s terorizmom, a djelovao je samostalno.

Pet osoba je potvrđeno mrtvo na licu mjesta, kao i napadač, a šesta žrtva je kasnije preminula u bolnici.

Šesta žrtva je majka devetomjesečnog deteta, a svedoci opisuju kako je 38-godišnjakinja očajnički pokušavala da spasi svoje dijete uprkos sopstvenim povredama tako što je posrtala prema drugim kupcima i davala im dijete.

Pretpostavlja se da je dijete ubodeno u stomak i podvrgnuto je operaciji u subotu uveče nakon što su kupci koristili odeću da zaustave krvarenje.

Vlasnik kafea Michael Dunkley svjedočio je trenutku kada je policajka upucala napadača.

Dunkley kaže da je policajka rekla “baci nož” prije nego što je napadač krenuo na nju sa nožem dugim 15cm.

“Bila je stavljena u situaciju u kojoj je morala to da učini. Učinila je to tako mirno. Bila je nevjerovatna”, rekao je za news.com.au.

Policija je viđena kako se bori da spasi živote žrtava u više prodavnica, s krvlju razbacanom po nekada živopisnom tržnom centru.

Već su se počele pojavljivati priče o herojskim Australijancima koji se bore da savladaju napadača, pri čemu su neki bacali stolove i stolice na njega, a iznenađujući snimci su pokazali jednog muškarca kako se suočava s njim.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare