12. Januara 2023.

Preminula Kerol Kuk

Smrt brodvejske zvezde potvrdio je njen suprug Tom Trup (94), koji je otkrio da je umrla na Beverli Hilsu od zatajenja srca.

Kuk je bila najbolja prijateljica sa holivudskom legendom Lusil Bol i sa njom je radila na američkom sitkomu “The Lucy Show” od 1963. do 1968. i “Here’s Lucy” od 1969. do 1974. godine.

Pokojna glumica – koja bi 14. januara napunila 99 godina – takođe je glumila u fimskoj adaptaciji romana Džona Hjuza iz 1984. “Šesnaest sveća”, gde je igrala baku lika Moli Ringvald, Sem Bejker.

Na malim ekranima, njene glumačke zasluge uključuju “That Girl”, “Maude and Kojak”, kao i kratko pojavljilvanje u američkoj sapunici “Dinastija”.

Glumica je tokom svoje karijere dobila niz nagrada, uključujući nagradu Theatre Ovation za životno delo 2002. godine.

Kuk je takođe bila aktivni zagovornik humanitarnih organizacija za HIV/AIDS. Provela je preko 30 godina radeći sa S.T.A.G.E. LA, organizacijom muzičkog pozorišta za HIV/AIDS, i svake godine nastupa u humanitarnoj organizaciji Help Is On The Way u San Francisku, koja odaje počast sinovima osnivača, koji su umrli od virusa.

Godine 2015, glumica je rekla BrodvejVorld da bi volela da je pamte “kao nekoga ko je makar malo promenio živote ljudi nabolje”

“Svi želimo da budemo voljeni, i to bi bilo lepo”, rekla je ona. “Volela bih da misle ‘Drago mi je što sam je poznavala”, rekla je.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare