28. Februara 2023.

Predsjednik PSŽ optužen za kidnapovanje i mučenje!

Francusko-alžirski lobista Tajeb Benabderahman je podneo žalbu pre nekoliko meseci u kojoj tvrdi da je kidnapovan i mučen u Kataru 2020. godine, zbog posedovanja kompromitujućih dokumenata o Al-Kelaifiju.

Kako prenose brojni francuski mediji, među kojima i prestižni “Ekip”, Benabderahman je podneo civilnu žalbu, za koju francuski zakon dozvoljava istragu u vezi sa navodnim zložinima.

Njegovi advokati Maitre Roman Ruiz i Gabrijel Vežnar tvrde da su “vrlo zadovoljni” vestima nakon višemesečnih pokušaja da iznesu slučaj pred francusko pravosuđe, koje su kritikovali zbog sporosti i manjka angažovanja.

Veruje se da bi informacije koje poseduje Benabderahman mogle da budu sačuvane na mobilnom telefonu koji pripada Al-Kelaifiju, što bi moglo da umeša predsednika PSŽ-a u neki oblik prekršaja u vezi sa dodelom Svetskog prvenstva 2022. Kataru ili čak dodelom TV prava za prenos Mundijala 2026. i 2030. bliskoistočnoj televiziji BeIN Media.

Katarac je, u stvari, već bio pod istragom – i oslobođen optužbi – u vezi sa ovom stvari kao rezultat njegove veze sa Žeromom Vakleom, bivšim članom FIFA.

Obojica su osumnjičeni da su pregovarali o pravima iza leđa FIFA.

B92.

Podijeli vijest na: