28. Septembra 2023.

Predsjednik opštine Nikšić negirao da je povrijedio ugled Crne Gore

Kovačević je nakon saslušanja rekao da se nada da će se ova priča završiti i da “bočni” pritisci neće uticati na to da odluka bude.

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević negirao je pred tužiocem da je povredio ugled države Crne Gore zbog položaja prstiju tokom intoniranja crnogorske himne.

On je novinarima kazao da se nada da će tužilac postupiti nepristrasno i da neće dozvoliti da se politički i pritisak medija odraze na njegovu odluku.

Kovačević je nakon saslušanja rekao da se nada da će se ova priča završiti i da “bočni” pritisci neće uticati na to da odluka bude, kako je rekao, protvzakonita.

“Očekujem da tužilaštvo postupi nepristrasno i po zakonu i da proglasi da dela uopšte i nema kao što i nema i da se prekine ta vrsta političkih i medijskih uticaja na institucije u kojima se neke nebitne stvari na ovaj način plasiraju i opterećuje se njima javnost. Ja kao predsednik Opštine imam mnogo važnijih stvari kojima se bavim”, kazao je Kovačević.

Događaj se zbio na obeležavanju 13 godina rada “Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”.

On je optužen je da je tokom intoniranja zvanične himne Crne Gore uvredio obeležje države jer su mu se, kako se vidi na snimku, prsti na desnoj ruci našli u nepristojnom položaju.

Kovačević je, nakon što je u javnosti počelo komentarisanje tog snimka rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je samo nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare