6. Oktobra 2023.

Predsjednik Legije: UEFA radi na oslobađanju Pankova i Žosuea; Nećemo dozvoliti da ovo prođe

Predsednik Legije Darijuš Mioduski obratio se na konferenciji za medije posle incidenta nakon susreta u Alkmaru u okviru Lige konferencija

Njegov tim je poražen u duelu sa AZ-om, a nakon utakmice je delegacija poljskog tima ušla u konflitk sa predstavnicima organa reda.

Mioduski je u tom prilikom zadobio lakše povrede u obračunu sa policijom koja je pendrecima nasrnula na njega.

On je negirao da su Radovan Pankov i Žosue, koji su privedeni, kao i bilo ko drugi napali pripadnika obezbeđenja. Prethodno su holandski mediji to izneli kao razlog lišavanja slobode dua Legije.

Prema njihovim navodima, on je zadobio potres mozga i prelom ruke u predelu lakta.

“Nisam video nikoga sa naše strane da je udario pripadnika obezbeđenja. Bilo je tuče, možda i nekog guranja i padanja, ali nije bila reč o redarima. Ako kažu da je povređen… Videćemo šta izveštaji pokazuju, ali ne verujem u to”, rekao je Mioduski i dodao:

“Mislim da UEFA nije bila svesna šta se događa. Već je prošao sat po okončanju utakmice i praktično nikoga nije bilo. Saznali su tek kada smo prijavili. Nezvanično, znam da UEFA već radi na puštanju naših igrača.”

Holandska policija ima pravo da 72 časa zadrži Pankova i Žosuea, ali je već ranije preneto da bi oni uskoro trebalo da budu na slobodi i večeras se vrate u Poljsku.

Istakao je da ovo nije bio izolovan incident, te da su se njegovi saradnici odmah po prispeću žalili na uznemiravanje, pa čak i naveo da je tamošnji gradonačelnik izjavio da ne želi Poljake u gradu.

Njemu nije dozvoljeno, uprkos funkciji, da bude sa igračima tokom privođenja. Kada je pokušao da snima šta se dešava, telefon mu je bačen, nakon čega je zadobio udarce pendrekom.

I dalje postaje nedoumica kako je situacija tačno toliko eksalirala, a i direktor Legije nije u potpunosti siguran.

“U jednom trenutku su nam rekli da možemo da odemo. Bilo smo u autobusu. Onda su nam rekli da jedan igrač, tada je bila reč samo o jednom, ne može da ode inače će ući u vozilo. Pankov je pristao, a onda se ispostavilo i da Žosue treba da ide”, naveo je Mioduski, koji planira da ovo izgura do kraja.

“Bio sam na mnogim gostovanjima, ali nikada nisam video da naš tim i osoblje budu napadnuti od strane obebeđenja i policije. Ovo je presedan na globalnoj skali. Nećemo dozvoliti da ovo prođe.”

Mioduski ne želi revanšizam i pozvao je navijače holandskog kluba da dođu u Varšavu.

“Kada je reč o budućim mečevima, pozivam navijače Alkmara u Poljsku. Možda ćemo vas naučiti nešto oko toga šta su bezbednost, domaćinstvo i dobra atmosfera”, zaključio je on i dodao da potencijalnu odluku o odsustvu gostujućih navijača na revanšu neće doneti oni, već UEFA ukoliko to nađe za shodno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare