11. Januara 2023.

Predsjednik FS Francuske dao ostavku

Dugogodišnji predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Grae povukao se danas sa te funkcije i na tom mestu će ga zameniti dosadašnji potpredsednik Filip Dijalo, odlučeno je na vanrednoj sednici Izvršnog odbora FFF.

“Noel le Grae, u dogovoru sa Izvršnim komitetom FFF, odlučio je da se povuče sa dužnosti predsednika do konačnog zaključka revizije koju je pokrenulo Ministarstvo sporta i do njene analize od strane Izvršnog komiteta Saveza”, navodi se u saopštenju za štampu Fudbalskog saveza Francuske.

Le Grae je bio uzdrman nedavnim kontroverznim izjavama o Zinedinu Zidanu koji se pominjao kao mogući naslednik Didijea Dešana na klupi vicešampiona sveta.

Njegova pozicija je, takođe, bila oslabljena i svedočenjima o navodnom seksističkom ponašanju zbog čega Ministarstvo sporta pokrenulo reviziju. List Figaro piše da bi revizija trebalo da se završi krajem januara.

Pored njega, smenjena je i dosadašnja generalna direktorka FFF Florans Arduen.

Članovima Izvršnog odbora FFF-a nije se dopala odluka o produžetku ugovora Dešanu do 2026. godine, a da o tome nisu bili prethodno obavešteni. Ipak, oni su danas jednoglasno potvrdili produžetak saradnje sa njim.

Le Grae (81) je predsedavanje FFF preuzeo 2011. i njegov mandat je trebalo da istekne krajem 2024. godine.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare