Predložen pritvor za 3 osobe uhapšene u akciji "Met" - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Predložen pritvor za 3 osobe uhapšene u akciji “Met”

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor za osobe čiji su inicijali M.M, A.B. i D.A. uhapšene u akciji “Met” pod sumnjom da su kupovala i prodavala droge.

Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili da će učiniti drugo krivično djelo, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenima za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga podnesen je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu.

Ove osobe su osumnjičene da su od avgusta prošle do februara ove godine na području Istočnog Sarajeva kupovale i prodavale drogu.

Osobe M.M. i A.B. su osumnjičene da su radi prodaje kupovala marihuanu i spid od osoba A.J, A.K, A.S, te drugih njima poznatih osoba i držali u stanu koji su koristili u opštini Istočna Ilidža.

Drogu su telefonom i SMS porukama nudili na prodaju i prodavali osobama E.S, P.Đ, V.D, T.D, A.Đ, N.N. kao i D.A. koji je nabavljao drogu od M.M. i A.B. radi dalje prodaje.

On je potom sa drugim kupcima, među kojima je D.R, dogovarao količinu, cijenu, način i mjesto prodaje droge putem telefonskih razgovora i SMS poruka, te je prodavao za njemu poznat novčani iznos.

Osam osoba uhapšeno je u utorak, 7. februara, zbog sumnje na proizvodnju i prodaju droge u okviru akcije “Met” koju su sproveli pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Pretresi su izvršeni na šest lokacija na području Istočne Ilidže i Pala, kao i na području Kantona Sarajevo, gdje su učestvovali pripadnici MUP Kantona Sarajevo.

Danas objavljeno

Monasi Kijevsko-pečerske lavre odbili da se isele iz manastira

Vanja A

UHAPŠEN PIROMAN Banjalučanin sinoć zapalio auto, pa se nagutao dima i pozlilo mu

Vanja A

Banjaluka: Zvuk sirene i ugašena svjetla povodom godišnjice NATO bombardovanja

Vanja A

Ostavite komentar