16. Juna 2023.

Pravo ljetno zadovoljstvo: Najkremastija sladoled-torta gotova je za 10 minuta 

A može li kremastije, mekanije i više osvežavajuće od uživanja u sladoled-torti?

Danas vam predstavljamo jedan vrlo jednostavan recept za domaću sladoled-tortu koju svako ume da napravi, s njom nema greške, a rezultat je prava mala eksplozija ukusa na nepcima.

Sastojci:

Za koru

  • 3 jajeta (na sobnoj temperaturi)
  • 100 grama šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 60 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 35 grama kakao praha
  • 3 kašike vrućeg mleka ili kuvane kafe
  • 1/4 kašičice soli

Za sladoled

  • 500 grama ohlađene slatke pavlake
  • 300 grama ohlađenog i zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

  • Dobro umutite jaja uz postepeno dodavanje šećera.
  • Sipajte ekstrakt vanile i mutite još malo.
  • Zatim pomešajte kakao s mlekom ili kafom, pa dodajte u smesu i nastavite da mutite.
  • Dodajte prosejano brašno, so i prašak za pecivo, sve dobro promešajte silikonskom špatulom.
  • To sipajte u pleh, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok vam čačkalica zapodena u sredinu kore ne izađe suva i čista.
  • Potom ostavite da se prohladi, pa okrenite, uklonite pek-papir i presecite koru na dva dela tako da dobijete dve
  • Dobro umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte kondenzovano mleko i ekstrakt vanile i nastavite da mutite dok ne bude fino gusto i kremasto.
  • Većim delom tog fila bogato premažite jednu koru (još bolje, nanesite debeo sloj špricem), pa preklopite drugom korom.
  • Nanesite preko ostatak krema.
  • Špatulom uklonite višak fila sa strane i poravnajte, pa stavite u zamrzivač.
  • Po želji ukrasite šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, gumenim bombonama, mlevenim bademima…

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare