31. Maja 2023.

Poznato koja RPG video igra je najprodavanija u istoriji

CD Projekt RED je objavio da je do sada prodato ukupno 50 miliona primeraka igre The Witcher 3: Wild Hunt. Prema trenutnim podacima (ili onima koji su javno dostupni), to znači da je CD Projektov projekat postao deveta najprodavanija igra svih vremena, ujedno i deveta igra u istoriji koja je prodata u više od 50 miliona kopija.

Možda još važniji rezultat od toga jeste što je The Witcher 3 ovime prestigao originalne Pokemone koji su kombinovano prodati u 47,5 miliona primeraka. To je bitno jer po tome ispada da je The Witcher 3 novi najprodavaniji naslov RPG žanra svih vremena. A ta se titula nije menjala već 26 godina.

I Geralt je ostao bez reči!

The Witcher 1 i The Witcher 2: Assassins of Kings grupno su prodati u više od 25 miliona primeraka, što znači da kompletan serijal broji ukupno 75 miliona prodatih kopija.

Pre ovoga, u proleće 2022. bilo je objavljeno da je Witcher 3 zaigralo više od 40 miliona igrača. To bi značilo da je The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition za PlayStation 5, Xbox Series i PC doprineo tome da igra u razmaku od 13 meseci skoči za 10 miliona prodatih primeraka.

Samo je nekoliko igara u poslednjoj deceniji ostvarilo bolju prodaju od Witchera, a to su GTA 5, PUBG: Battlegrounds, Mario Kart 8 Deluxe i Red Dead Redemption 2. Tome još možemo dodati i Animal Crossing New: Horizons koji se prodao slabije od Witchera (42 miliona), ali u znatno kraćem roku od tri godine.

U slučaju da to niste znali, Witcher će u budućnosti dobiti čak pet novih igara. CD Projekt RED razvija novu trilogiju na Unreal Engineu 5, paralelno s time eksterni studio radi na preradi prvog Witchera, a kanadski ogranak CD Projekta priprema manju Witcher igru s elementima multiplejera.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare