1. Septembra 2023.

Poznato gdje su dva od 10 nestalih rukometaša

Policijska uprava primorsko-goranska je 9. avgusta primila prijavu nestanka deset mlađih muških osoba, rukometaša (rođeni 2006. godine) koji su otišli iz riječkog studentskog centra, a gdje su bili smješteni za vrijeme trajanja Svjetskog rukometnog kadetskog prvenstva koje se održavalo u Rijeci. Burundijski mladići zapravo su u Belgiji zatražili azil.

“Policijski službenici su preduzeli niz mjera i radnji u cilju pronalaska osoba i kako bi utvrdili sve relevantne činjenice i okolnosti njihovog nestanka. Preduzimajući mjere i radnje Direkcija policije – Uprava za granicu primila je obavijest belgijske migracione službe da je deset državljana, maloljetnika bez pratnje u Belgiji zatražilo azil”, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe je zasad utvrđeno da su dvojica od deset državljana Burundija članovi rukometne selekcije te države.

“Nastavljamo intenzivnu saradnju s migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta i ostalih državljana Burundija iz te grupe, s obzirom na to da je vidljivo poklapanje te postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija upravo oni igrači koji su samovoljno nezakonito napustili RH, a kako bi sekundarno migrirajući u Belgiji podnijeli zahtjev za azil”, stoji u saopštenju, prenosi “DalmatinskiPortal”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare