15. Aprila 2023.

Poznati svi finalisti za NBA nagrade

Pored one najvažnije za MVP-ja gde konkurišu Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokumbo, sada je jasnije ko će biti najbolji trener, debitant godine, kao i igrač koji je najviše napredovao između ostalog.

Kada su rukiji u pitanju, gotovo je izvesno da će ta nagrada otići u ruke Paola Bankera iz ekipe Orlanda. Rivali su mu Volker Kesler iz Jute, odnosno Džejlen Vilijams iz Oklahome.

Mnogi su se zapitali kako nema mlade zvezde Benedikta Maturina na toj i na listi za najboljeg šestog igrača sezone. Umesto njega, tu su Malkolm Brogdon iz Bostona, Bobi Portis iz Milvokija i Imanuel Kvikli iz Njujork Niksa.

Trener Sakramenta Majk Braun je tokom petka od strane kolega proglašen za najboljeg, a konkurenciju za zvaničnu nagradu će mu praviti Majk Denjo iz Oklahome, odnosno Džo Mazula koji je usred sezone preuzeo Boston i održao ih na visokom nivou.

Džeren Džekson (Memfis), Ivan Mobli (Klivlend) i Bruk Lopes (Milvoki) su među konkurentima za najboljeg defanzivca, dok su Džejlen Branson (Njurok Niks), Šej Gildžis-Aleksander (Oklahoma) i Lauri Markanen (Juta) u izboru za košarkaša koji je najviše napredovao.

https://twitter.com/NBAPR/status/1647009589722750978

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare