25. Juna 2023.

Poznati kuvar zabranio veganima ulazak u svoj restoran

Ovaj kuvar je rođen u Velikoj Britaniji, a sada vodi restoran u Australiji. Javnosti je postao poznat kada je u emisiji, nakon što je dobio ocenu 2 od 10, psovao kuvara koji ga je ocenio.

“Nažalost, svim veganima je zabranjen ulazak u Fyre (zbog razloga vezanih uz mentalno zdravlje). Zahvaljujemo vam na razumevanju”, stoji u objavi koju je sada postavio na Fejsbuk.

Mauntejn je izjavio da je taj potez podstaknut sporom s jednom devojkom.

“Mlada devojka mi se obratila i rekla da dolazi u restoran te pitala postoje li veganske opcije. Rekao sam da ću joj udovoljiti, rekao sam da imamo njoke, povrće… I to je bilo to.”

Međutim, kuavr je rekao da je zaboravio na zahtev žene jer je bio zauzet oko privatne zabave. Njegov pomoćni kuvar tada je odbrusio Mauntejnu što im “nije rekao za mušteriju veganku.” Javila se mušterija

Nezadovoljna mušterija požalila se australijskim medijima.

“Moja jedina opcija je bilo jelo od povrća. Bilo je u redu, ali ne s tim punjenjem. I bila sam šokirana kad mi je to naplatio 32 dolara. Mislim da je danas neverovatno važno da restorani mogu primiti svakoga, a ako nemaju opciju veganskih obroka, to pokazuje vaše nedostatke kao kuvara”, objasnila je.

Kuvar joj je odgovorio: “Što se tiče vegana/vegetarijanaca koji su u vrlo maloj manjini, posebno u severnim predgrađima, pokušavam da uslužim sve druge. Hvala na negativnoj recenziji… Slobodno podelite svoje us*ano iskustvo i radujem se što vas više neću videti.”

“Kako detinjasto. Vi i svi vaši veganski prijatelji možete otići i uživati u jelima na drugom mestu. Sada vam je zabranjen ulazak”, dodao je. Rat sa Gugl zvezdicama

Mountain je rekao da je restoran preko noći preplavljen negativnim Google recenzijama s jednom zvezdicom nakon njihove javne rasprave.

“Počeli smo da dobijamo sve ove negativne kritike bez ijednog komentara, što stvarno šteti poslu. Je*eni vegani, ozbiljno… Ja sam završio sa njima. Na kraju dana, to nije ono što želim da učinim, ali oni mogu da odje*u”, rekao je.

Međutim, ljudi koji podržavaju njegov stav, uključujući i one koji nisu posetili restoran, počeli su davati restoranu Google recenzije s pet zvezdica.

Foto: Roman Chazov/Shutterstock
 
Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare