1. Juna 2023.

Poziv sportskim organizacijama: Od danas otvorena tri javna poziva iz oblasti sporta

Pozivamo sportske organizacije koje, u skladu sa Pravilnikom, imaju pravo da podnesu prijave na navedene javne pozive da to i učine, jer ukoliko to ne urade neće se moći finansirati u budžetskoj 2024. godini.

-S tim u vezi, želimo informisati sportsku javnost da je Grad Banja Luka u skladu programskim dokumentima za 2022. godinu sportskim organizacima, koje su bile obuhvaćene tim dokumentima, isplatio sredstva u 100% iznosu, a sve sportske organizacije koje se sufinansiraju iz Osnovnog programa su Rebalansom budžeta Grada Banja Luka za 2022. godinu dobile jedinstveno povećanje od 33,67 % u odnosu na odobrena sredstva – naveli su iz resornog odjeljenja.

Ovim želimo naglasiti da Grad Banja Luka ima volju i želju da u narednom periodu stvori što bolje uslove i ambijent, te na taj način da podstrek svim onim ljudima, koji su na bilo koji način uključeni u sistem sporta i ulažu velike napore i da imaju podršku od svoje lokalne zajednice.

Odjeljenje za društvene djelatnosti, ujedno, obavještava sportske organizacije registrovane na teritoriji grada da su u skladu sa članom 166. Zakona o sportu Republike Srpske dužne da se preregistruju i usklade svoju organizaciju, rad i opšta akta sa odredbama navedenog zakona.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare