25. Septembra 2023.

Požar u Zelenkovcu: Izgorio jedan od najstarijih bungalova

Veliki požar izbio je sinoć u poznatom izletištu “Zelenkovac” kod Mrkonjić Grada u kojem je izgorio jedan od najstarijih bunagalova u Eko zoni, a s njim i ostava sa umjetničkim slikama i dio arhiva.

Kako je na Facebooku objavio Borislav Јanković, poznatiji kao Boro Zelenkovac požar je izbio oko ponoći i jedan od objekata je u potpunosti izgorio. Uzrok požara nije poznat i više informacija biće poznato naknadno.

“Imali smo tešku noć za Zelenkovac i za sve nas koji ga volimo. Oko ponoći izbio je požar. U plamenu je nestao jedan od najstarijih objekata na Zelenkovcu. Јoš uvijek nemožemo da iznosimo informacije u vezi uzroka požara. Kad budemo imali više informacije iznijećemo ih, po potrebi u javnost”naveo je Boro Zelenkovac.

On kaže da je blagovremenom intervencijom policije i vatrogasaca požar lokalizovan iako je prijetio da uništeni ogromni pojas crnogorične i lako zapaljive šume.

“Požar je lokalizovan uz pomoć vatrogasaca, a nama ostaje tuga za tom divnom, drvenom kućicom, koja je, svima koju su boravili u njoj, pružala ljubav”, napisao je Boro.

On kaže da požar nije uticao na ostale planirane aktivnosti i obaveze. Trenutno je raspoloživo sedam bungalova sa ukupno 42 ležaja.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare