25. Septembra 2023.

Povratak vidžeta na ekran za zaključavanje: Da li će Android 14 parirati iOS konkurenciji?

Najnovija beta verzija Androida 14 ukazuje na mogućnost dodavanja vidžeta na ekran za zaključavanje, a donosi i dodatne opcije za prilagodljive prečice na Pixel uređajima

Nedavni tragovi u beta izdanju Androida 14 otkrivaju potencijalni povratak vidžeta na ekran za zaključavanje. Ovu informaciju je inicijalno otkrio Mišal Rahman na društvenoj mreži X, a po svemu sudeći, novi sistemski parametar pod imenom “widget_on_keyguard” ukazuje da Google razmatra ovu opciju.

Zanimljivo je napomenuti da je ova funkcionalnost za sada primećena samo na Pixel uređajima, što sugeriše da bi mogla biti ekskluzivna za Google-ove telefone.

U eri kada je konkurencija na tržištu pametnih telefona oštrija nego ikad, ovakvi detalji postaju sve značajniji. Naime, Apple je prošle godine implementirao vidžete na iOS ekranu za zaključavanje, pa se postavlja pitanje da li je Google-ova odluka odgovor na ovaj konkurentski potez.

Pored potencijalnog povratka vidžeta, beta verzija Androida 14 takođe donosi mogućnost prilagodjavanja prečica koje se nalaze na ekranu za zaključavanje. Ove prečice, pozicionirane u donjem levom i desnom uglu ekrana, sada su prilagodljive. Može se birati između različitih aplikacija i akcija, poput kamere, režima “Ne uznemiravaj”, Google Home aplikacije i drugih. Ovu novu funkcionalnost je takođe moguće podesiti putem menija Wallpapers u podešavanjima, pod opcijom Lock screen i podmenijem Shortcuts.

Kako se beta verzija Androida 14 dodatno ispituje i kako se bliži zvanično izdanje, ostaje da vidimo hoće li se ovakve funkcionalnosti generalizovati na sve Android uređaje ili će ostati ekskluziva za Pixel telefone.

S obzirom na dinamiku i nepredvidivost tech industrije, važno je napomenuti da su ove informacije još uvek u domenu nagađanja i da će finalna verzija Androida 14 verovatno doneti još novih i uzbudljivih opcija.

(Telegraf.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare