Povratak na Mjesec: "Ovo je jedno od najuzbudljivijih otkrića do kojeg smo došli" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Povratak na Mjesec: “Ovo je jedno od najuzbudljivijih otkrića do kojeg smo došli”

Analize površine Meseca ukazuju na ogromne rezerve vode.

Analize površine Meseca posebno područja nazvanih staklene perle, ukazuju na postojanje ogromnih rezervi vode, tvrde naučnici. Sićušne površine nazvane staklene perle razbacane po površini Meseca mogle bi da sadrže milijarde tona vode koju bi astronauti mogli da crpe i koriste u budućim lunarnim misijama, kažu istraživači, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Smatra se da je ovo otkriće jedno od najvažnijih do sada za svemirske agencije koje su se usredsredile na izgradnju baza na Mesecu, jer ono znači da na Mesecu možda postoji veoma pristupačan izvor ne samo vode već i vodonika i kiseonika.

“Ovo je jedno od najuzbudljivijih otkrića do kojeg smo došli. Sa ovim nalazima, potencijal za istraživanje Meseca na održiv način veći je nego što je ikada bio”, izjavio je Maheš Anand, profesor planetarne nauke i istraživanja na britanskom Otvorenom univerzitetu nadomak Londona. Više od pola veka nakon što su ljudi poslednji put hodali po Mesecu, NASA i druge svemirske agencije spremaju se za povratak na Mesec.

Danas objavljeno

Pjevačici prekipjelo, skinula se, pokazala trbuh i odgovorila na kritike

Vanja A

Najveća prevara u istoriji televizije: Varao na “Milioneru”, a evo šta ga je odalo VIDEO

Vanja A

Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice roze boje

V.R.

Ostavite komentar