12. Maja 2023.

“Povratak Kampaca bi izazvao zemljotres u Realu”

Dan kasnije tom temom se bavi i španska Marka.

Ugledni španski list donosi tekst “Zemljotres koji može da izazove povratak Kampaca u Real Madridu”, u kome navodi da bi dolazak Aregntinca u “kraljevski klub” donelo velike promene na poziciji pleja.

“Povratak Fakunda Kampaca u Real Madrid mogao bi da izazove dalekosežne promene na poziciji plejmejkera za sledeću sezonu. U stvari, od sadašnjih ogranizatora igre, nijedan nije osigurao svoju poziciju”, stoji na početku teksta.

Dalje se navodi da Serhio Ljulj, Serhio Rodriges, Najdžel Vilijams-Gos i Karlos Alosen nemaju zagarantovanu ulogu za sledeću godinu.

“Ljulj je potpisan na još godinu dana, ali… On je ikona ovog zlatnog doba košarkaške sekcije, ugovor je obnovio prošlog leta do 2024. godine, ali nije jasno da li će tu godinu ispuniti, s obzirom na njegov učinak i fizičke probleme. Međutim, njegovi nastupi u poslednjem petom meču protiv Partizana, sa skoro osam poena u nizu, mogu da preokrenu to uverenje. Kao kapiten i legenda, on ima važnu ulogu u svlačionici”, objašnjava Marka.

Sa druge strane, budućnost Ćaća je u rukama madridskog kluba.

“Serhio Rodriges se prošlog leta vratio u klub sa ugovorom 1+1. Njegova budućnost je u rukama kluba. On je bio glavni arhitekta istorijskog povratka protiv Partizana. Bio je izvanredan tokom celog meča, ali do sada ništa nije sugersilao da će nastvaiti boravak u Realu. Sledećeg juna imaće 37 godina, iako još uvek zadržava svoju magiju”, kaže Marka i dodaje da je veoma komplikovan i ostanak Najdžela Vilijamsa-Gosa.

“Najdžel Vilijams-Gos završava ugovor 30. juna. Za svoje dve sezone u Madridu samo je u nekoliko navrata izvukao najbolju košarku, kao na primer u trećoj utakmici u Beogradu. Fizički problemi su ga sprečavali da bude redovan, a u drugim prilikama primećeno je da je napet, kao da je preopterećen. Osim spektakularnog završetka sezone, čini se da je teško da će ostati”.

Marka ističe da bi Karlos Alosen mogao da ode na pozajmicu kada se oporavi, a Madriđani su već pokazali interesovanja i za druge kreatore igre, među kojima su Darijus Tompson i Alberto Dijas.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare