18. Aprila 2023.

Potvrđeno: Vučić i Kurti 2. maja u Briselu, EU oformila tijelo za nadzor sprovođenja Sporazuma i Aneksa

On je kazao da je EU oformila Zajednički nadzorni odbor za nadgledanje sprovođenja Sporazuma o normalizaciji odnosa između tzv. Kosova i Srbije i Aneksa za implementaciju.

“EU, kao fasilitator dijaloga Beograda i Prištine, zajedno sa Kosovom i Srbijom, kao stranama u dijalogu o normalizaciji odnosa, danas je uspostavila Zajednički nadžorni odbor za nadgledanje sprovođenja Sporazuma na putu normalizacije između Kosova i Srbije i Aneksa za njegovu implementaciju”, saopštio je Stano.
Dodao je da očekuje da će Projektni zadatak biti finalizovan i usvojen na prvom sastanku odbora, koji će se održati nakon sledećeg sastanka na visokom nivou koji je zakazan za 2. maj u Briselu.
Rekao je da se ovaj nadzorni odbor uspostavlja 30 dana nakon sastanka na visokom nivou u Ohridu, kako je navedeno u Aneksu o implementaciji.
Zajedničkim odborom za praćenje predsedavaće specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslav Lajčak.
Tzv. Kosovo će predstavljati njegov ambasador u Briselu Agron Bajrami, a Srbiju predsednik kancelarije za KiM Petar Petković.
Kako se navodi, odbor će se redovno sastajati u Briselu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare