18. Augusta 2023.

Potvrđena optužnica protiv nasilnika iz Prijedora

Uprkos zabrani prilaska, provalio u stan bivše supruge i fizički je zlostavljao

Uoptužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru navedeno je da je Ritan 2. septembra 2022. boraveći u tom ugostiteljskom objektu, gdje je radila oštećena sa kojom je oko osam mjeseci živio u vanbračnoj zajednici, ugrozio njeno spokojstvo i tjelesni integritet.

– On je nakon kraće prepirke i svađe verbalno, a potom i fizički napao svoju nevjenčanu suprugu, udarivši joj šamar u lijevi obraz, usljed čega je kod oštećene nastupila diskretna hipermija, odnosno crvenilo – navedeno je u optužnici.

Kako je dalje saopšteno, Ritan je 19. septembra 2022. godine, deset minuta poslije ponoći, ušao u zgradu u kojoj je oštećena imala privremeni stan, lupao šakama o vrata dozivajući oštećenu da mu otvori.

– Nakon što mu nije otključala, on je nasilno otvorio vrata, gurnuo oštećenu na krevet i objema rukama je uhvatio i stisnuo za vrat. On je na ovaj način ponovo ugrozio spokojstvo i tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodične zajednice – pojašnjeno je u optužnici.

Nakon tog napada Ritanu je Osnovni sud u Prijedoru izrekao jednomjesečnu zabranu prilaska oštećenoj na udaljenost od 200 metara.

– Optuženi je ovu zabranu prilaska prekršio 13. oktobra iste godine, kada je boravio u stanu zajedno sa Vukojevićevom – detalj je iz optužnog akta.

Oštećena se poslije brojnih uznemiravanja odselila iz stana, u kojem je živjela kao podstanar. Optuženi Ritan je nije ostavio na miru, pa je 17. maja ove godine otišao ispred kuće u vlasništvu Vesne Zrnić.

– On je pijan došao do kuće gdje je živjela njegova vanbračna žena, te tražio da ga pusti unutra. Uputio joj je niz uvreda nazivajući je droljom i kurvom, a zatim je više puta šakom udario u lice – navedeno je u optužnici.

Ona je, kako bi se odbranila, stavila ruke preko glave, što je optuženog iznerviralo pa je nastavio da je udara.

Srpskainfo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare