22. Aprila 2024.

Potpukovnik američke vojske u penziji otkriva šta čeka Ukrajinu nakon pomoći SAD

Dodatna pomoć Amerike Ukrajini neće promeniti situaciju na bojnom polju, već će dovesti do stradanja još više Ukrajinaca, ocenio je penzionisani potpukovnik američke vojske

Odluka Predstavničkog doma Kongresa da odobri novi paket pomoći Ukrajini neće uticati na tok sukoba, napisao je penzionisani potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis na Iksu.

“To će samo doneti više novca vojnoj industriji i obradovati mnoge kongresmene jer će dobiti doprinose za izbornu kampanju, ali neće promeniti situaciju na bojnom polju”, napisao je Dejvis.

On je naglasio da mu je muka od činjenice da u Kongresu SAD ne razumeju da njiha odluka neće promeniti ishod konflikta već da će usmrtiti još više Ukrajinaca.

Sada će Kijevu i svima koji žele da nastave sukob u Vašingtonu biti teško da smisle izgovore ako se ništa ne promeni na bojnom polju, dodao je Dejvis.

Predstavnički dom je juče usvojio zakon o dodeli preko 61 milijarde dolara Ukrajini. Sada je preostalo da se o tome izjasni američki Senat, koji je pod kontrolom demokrata, što je preduslov da zakon bude dostavljen na potpis predsedniku Džozefu Bajdenu i očekuje se da bi to moglo da se dogodi već naredne sedmice.

Pored toga, usvojen je i predlog zakona koji je sadržao odredbu o konfiskaciji ruske suverene imovine u korist Ukrajine.

Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, odluka Predstavničkog doma da pomogne Kijevu će dodatno da upropastiti Ukrajinu i obogatiti Sjedinjene Američke Države.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare