19. Maja 2024.

Postavljen rekord u centru Beograda: 1.000 gitarista sviralo istovremeno

Koncert “1000 gitara” privukao u centar Beograda pre svega najmlađe gitariste i njihove profesore ali svirale su zajedno i čitave porodice koje su sačinjavale tri generacije: deda, otac i sin…

Bilo je majki sa ćerkama koje su “prašile” sa Beogradskim bluz kvartetom i specijalnim gostima koncerta među kojima su bili Dejan Cukić, Yu grupa, Kiki Lesendrić i Piloti, Srđan Gojković Gile, Bojana Stamenov, Nikola Čuturilo – Čutura.

“Ovo je konačno momenat u kojem makar na sat vremena menjamo silikone vitaminima na Trgu Republike. Ovo je sećanje na moju mladost i početke u rokenrolu. Srećan sam” kazao je za Tan‌jug Nikola Čuturilo Čutura.

Za nekoliko minuta na Trgu Republike okupilo se nekoliko hiljada znatiželjnika koji su uživali u prvorazrednom muzičkom događaju.

Okupljeni su plesali, smejali se i uglavnom pitali odekle ovako nešto u centru Beograda.

“Ovaj koncert je je dobra vest za sve nas. Nisam mogao da predpostavim da će 1000 gitarista ispuniti Trg Republike. Pitam se, koliko ih je u Beogradu, ako su ovako lako ispunili centar grada” kazao je Žika Jelić iz YU grupe. 

Gitaristi i gosti koncerta su svirali, a publika slušala: “Dim na vodi” (Dip Parpl), “Satisfekšn”  (Rolingstons), “Highway to Hell” (AC/DC) “Get Bek” (Bitls), “Mornar” YU Grupa…

“Za mene je ovo izuzetan događaj…Nikada nisam video ovoliko gitarista na jednom mestu. Drago mi je da sam deo ovakvog koncerta” rekao je Tan‌jugu Srđan Gojković Gile.

Organizator ovog koncerta bio je Gitar Art Festival, a održan je u okviru programa manifestacije “Beogradski dani porodice”, prenosi Tanjug.

Foto:Tanjug.rs

Politika.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare