2. Januara 2023.

Posne punjene paprike na vodi

Idealan predlog za posni ručak

Ukoliko postite na vodi, ne mora da znači da vaš ručak mora da bude oskudan.

Postoji mnoštvo recepata koje možete da iskoristite tokom posta, a da unosite u organizam sve što je potrebno.

Za danas su na meniju posne punjene paprike na vodi čiji ukus ćete dugo pamtiti.

Sastojci:

20 srednjih babura za punjenje

150 g crvenih sojinih ljuspica

150 g šampinjona

120 g pirinča

100 g kukuruza šećerca

100 g  bulgura

2 srednje glavice crnog luka

2 čena belog luka

2 srednje šargarepe

suvi biljni začin

biber

1 kašika aleve paprike

1 veza peršuna

Za preliv:

1/2 l pasiranog paradajza

3 kašike brašna

1 l vode

suvi biljni začin

Priprema:

Paprike očistiti i pripremiti za punjenje. Soju preliti vrelom vodom i ostaviti da nabubri. Crni luk, beli luk, šampinjone i šargarepu sitno iseckati. Peršun, takođe, iseckati sitno.
U veću vanglu staviti oceđenu soju, zatim dodati crni i beli luk, šampinjone, šargarepu, kukuruz šećerac, bulgur, peršun i pirinač. Sve dobro promešati. Posuti sa alevom paprikom i začinima, po ukusu.

Pripremljenom smesom napuniti paprike i poređati ih (uspravno) u dubljoj posudi. Zatvoriti ih krompirom.

Preliv: U šerpu sipati pasirani paradajz i pola litra vode, pa staviti na šporet, da provri. U ostatak vode razmutiti brašno, pa sipati u provreli paradajz. Začiniti po ukusu. Čim smesa, ponovo, provri sipati preko paprika i staviti paprike da se kuvaju. Paprike kuvati na tihoj temperaturi, najviše dva sata.

Objektiv.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare