20. Marta 2025.

Posne palačinke na vodi: Mekane i sočne, nimalo ne zaostaju za onim mrsnim

Filujte slanim ili slatkim prilogom po želji.

Potrebno je:

  • 1 šolja brašna 
  • 1 šolja gazirane vode 
  • prstohvat soli
  • pola kašičice praška za pecivo 
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i šećer. Onda sipajte gaziranu vodu uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete glatko testo. Zatim, pustite da odmori 5-10 minuta. Sipajte smesu u zagrejan tiganj pa pecite na srednjoj temperaturi, dok ne porumene. Zatim ih okrenite i pecite sa druge strane još minut-dva. Premažite palačinke filom po izboru. 

trpeza.alo.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare