12. Decembra 2023.

Posne lisičarke

Ponekad nije jednostavno biti inspirativan svakoga dana kada je spremanje obroka u pitanju, pogotovo za vrijeme posta. Ipak, nije ni tako teško. Recept za posni obrok od lisičarki tu je kao jedan od predloga za brzo, a ukusno jelo.

Kako se spremaju posne lisičarke?

Sastojci:

  •     500 g lisičarki
  •     2 glavice crnog luka
  •     suvi biljni začin
  •     ulje

Priprema:

Na zagrijanom ulju prodinstajte crni luk.

Svježe ili zamrznute pečurke spustite na luk i dinstajte na laganoj vatri. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode da ne zagore.

Poslije 15-ak minuta začinite suvim biljnim začinom ili solju.

Lisičarke možete servirati uz kuvani krompir i na njih izrendati posni, biljni kačkavalj, prenosi Telegraf.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare