Sa idealnim odnosom kukuruznog i hlebnog brašna, ova projica ostaje mekana iznutra i blago hrskava spolja
Sastojci:
- 3 čaše kukuruznog brašna
- hlebno brašno (1 čaša)
- ulje 50-100 ml (po želji)
- kisela voda (2 i po čaše)
- jedan prašak za pecivo
- soli po ukusu
- semenke po želji (susam, bundeva, suncokret)
Priprema:
Pomešati sve suve sastojke, kukuruzno brašno, hlebno brašno, prašak za pecivo i so.
Zatim postepeno dodavati ulje i kiselu vodu, mešajući sve dok se ne dobije homogena smesa.
Paziti da smesa ne bude previše retka. Po želji, možete dodati i semenke u smesu ili ih posuti odozgo.
Smesu sipati u podmazan pleh ili u kalupe za mafine.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni C oko 45 minuta.
Magazin.novosti.rs