9. Marta 2025.

Posna pašteta od oslića i oraha

Super ide uz hljeb i sojin jogurt

Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nećete da pogrešite.

Potrebno je:

300 grama samlevene ribe po izboru

3 usitnjena čena belog luka

1⁄2 veze seckanog peršuna

origano po ukusu

sok od 1⁄4 limuna

šaka seckanih oraha

biber i so

100 g posnog majoneza

Priprema :

Ribi dodajte sve ostale sastojke, začinite, pa prebacite u blender ili upotrebite štapni mikser za pasiranje. U pasiranu smesu dodajte seckani beli luk, orahe, origano, peršun i sve dobro promešajte. Seckani komadići belog luka i oraha ovoj pašteti daju poseban ukus i aromu.

SOČNA PITA OD BOROVNICE – POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! 

Alo.rs



Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare