Super ide uz hljeb i sojin jogurt
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog, nećete da pogrešite.
Potrebno je:
300 grama samlevene ribe po izboru
3 usitnjena čena belog luka
1⁄2 veze seckanog peršuna
origano po ukusu
sok od 1⁄4 limuna
šaka seckanih oraha
biber i so
100 g posnog majoneza
Priprema :
Ribi dodajte sve ostale sastojke, začinite, pa prebacite u blender ili upotrebite štapni mikser za pasiranje. U pasiranu smesu dodajte seckani beli luk, orahe, origano, peršun i sve dobro promešajte. Seckani komadići belog luka i oraha ovoj pašteti daju poseban ukus i aromu.
SOČNA PITA OD BOROVNICE – POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici!
Alo.rs