13. Aprila 2025.

Posna manastirska čorba od koprive jača imunitet, a preukusna

Izuzetno je zdrava i pravi se očas posla

Manastirska čorba od koprive je veoma zdravla, puna je hranljivih materija, a potrebno je malo vremena da je napravite.

Sastojci:

1 kg listova mlade koprive
2 l vode
1 veća glavica crnog luka
1 veza peršuna
4 čena belog luka
3 kašike brašna
2 kašike biozačina
1 dl jabukovog ili sirćeta
so

Priprema:

1. Svežu koprivu dobro oprati i spustiti u kipuću vodu, obariti, pa je izvaditi i sitno iseckati.

2. U vodu u kojoj se kuvala dodati sitno iseckan crni i beli luk, kao i prethodno usitnjenu barenu koprivu.

3. Krčkati desetak minuta, pa čorbu začiniti brašnom razmućenim u hladnoj vodi, biozačinom, solju, sirćetom (s njim ne preterujte) i na samom kraju dodati seckani peršun.

4. Čorba je najlepša kada je poslužena s domaćim prepečenim hlebom.

Izvor:

Srbija Danas

Autor:

Jovana Šipčić

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest


0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare