27. Novembra 2023.

Poslije šest mjeseci pritvora Dušan Obrenović pušten da se brani sa slobode

Obrenović je uhapšen u Zvečanu na severu KiM 29. maja tokom sukoba sa Kforom i Kosovskom policijom

Mladić Dušan Obrenović iz Kosovske Mitrovice koji je uhapšen još 29. maja u Zvečanu, danas je pušten na slobodu. Njegov advokat Predrag Miljković za Kosovo onlajn rekao je da je Obrenoviću mera pritvora zamenjena merom jemstva i on je, nakon što je predloženi iznos isplaćen, iz zatvora u Podujevu stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

“Posle šest meseci danas je Specijalni sud usvojio i doneo rešenje kojim se Dušanu Obrenoviću zamenjuje mera pritvora, merom jemstva. Mi smo danas taj predloženi iznos položili i ja sam danas oko 16 sati otišao u Podujevo i konačno, uslovno rečeno, preuzeo Dušana Obrenovića i doveo ga u njegovu rodnu Kosovsku Mitrovicu”, rekao je Miljković.

FOTO TANJUG/ STR

Obrenović je uhapšen u Zvečanu 29. maja ove godine pre izbijanja nereda i sukoba Srba i pripadnika Kfora a optužen je za napad na pripadnike Kfora i Kosovske policije. Obrenoviću je Sud u Prištini 30. oktobra produžio pritvor za još dva meseca, što mu je bilo četvrto produženje pritvora, ali je danas pušten da se brani sa slobode.

Odmah posle hapšenja pojavile su se informacije da je Obrenović tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane pripadnika Kosovske policije.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i Radoš Petrović iz Zvečana privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor uhapsio i odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

Radoš Petrović je posle hapšenja pušten 23. juna da se brani sa slobode.

RTbalkan

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare