9. Oktobra 2023.

Poslije osam godina čekanja: Stiže nova Forza Motorsport 

Prošlo je šest godina od zadnje Forza Motorsport video-igre, jer su se tvorci u posljednje vrijeme više fokusirali na Forza Horizon seriju.

Ovog puta, umesto da samo dodaju broj 8 posle naslova nove verzije koja izlazi 10. oktobra, odlučili su se da je jednostavno nazovu Forza Motorsport.

Na taj način su Turn 10 Studios i Playground Games želeli da pokažu kako je naglasak na samim trkama a ne na svetu okolo, pišu kolege sa sajta Hardcore Gamer koje su i odradile recenziju ove igre nedelju dana pre zvaničnog predstavljanja.

Kako navode, odmah je primetan rad developera na poboljšanju fizike kada su u pitanju gume, a igra nudi nekoliko verzija simulacije. Trenje, brzina, upravljanje vozilom – sve je zahtevnije nego u ranijim iteracijama Forza Motorsporta.

Na realističnosti se radilo i kada je u pitanju napunjenost rezervoara, što će takođe uticati na brzinu kojom automobili idu. Kočenje u krivinama zavisiće od samog ugla pod kojim se vrši, pa če se na osnovu toga i vozila različito ponašati.

Temperatura i pritisak guma su faktori koji takođe utiču na vožnju, i mogu vam dati prednost u odnosu na protivnike, ili vas “baciti u minus”.

Već neko vreme Forza serijal omogućava pomoć koju pruža Drivatar AI, a sada je mašinsko učenje primenjeno tako da postoje težine trke od 1 do 8, a najviši nivo se smatra “nepobedivim”.

Tu je i dalje Single Player Career režim, kao i Builders Cup Career Mode. Mada igra ne zahteva internet konekciju da bi mogla da se igra, iskustvo je potpuno tek kada se pridruži i Builder Cup.

Sve u svemu, biće zanimljivo videti kako će da izgleda nova Forza Motorsport igra posle toliko godina, a sudeći prema ovoj recenziji, neće nas izneveriti.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare