8. Juna 2023.

Poslije Mesija, oglasila se i Barselona

Argentinac je ovog četvrtka obelodanio koji će mu klub biti sledeći u karijeri.

“U ponedeljak, 5. juna, Horhe Mesi, otac i predstavnik Lionela Mesija, obavestio je predsednika kluba Đoana Laportu o odluci igrača da pređe u Inter iz Majamija, uprkos tome što je dobio ponudu Barselone, imajući u vidu obostranu želju da Mesi da još jednom obuče dres katalonskog kluba. Predsednik Laporta je razumeo i poštuje Mesijevu odluku da želi da se takmiči u ligi sa manje zahteva, dalje od reflektora i pritiska kojem je bio izložen poslednjih godina”, stoji u saopštenju Barselone.

Dodaje se da Mesiju žele mnogo sreće u novoj profesionalnoj fazi.

Mesi je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, za koji je igrao dve godine, a on se večeras od 21 sat obratio javnosti preko intervjua za Mundo Deportivo, koji je rađen u njegovoj kući u Parizu.

“Doneo sam odluku. Ne vraćam se u Barselonu, idem u Inter Majami. Da je bilo do novca, otišao bih u Saudijsku Arabiju. Jasno je da mi novac nije bio na prvom mestu. Spreman sam za novi izazov”, rekao je Mesi.

Argentinac je obrazložio zašto nije želeo da se vrati u Kataloniju,

“Zaista sam želeo, bio sam veoma uzbuđen što mogu da se vratim, ali nakon što sam iskusio i doživeo sve ono kada sam odlazio, nisam želeo da ponovo budem u istoj situaciji: da čekam da vidim šta će se desiti i da ostavljam svoju budućnost u rukama drugih. Čuo sam da moraju da prodaju igrače ili da smanje plate, a istina je da nisam želeo da prolazim kroz to, niti da imam veze sa svim tim. Doneo sam odluku da idem u Majami. Još uvek ga nisam sve rešio sto posto. Nedostaju mi neke stvari, detalji ali odlučili smo da nastavimo tim putem. Želeo sam da napustim Evropu, da izađem iz centra pažnje i više razmišljam o svojoj porodici“, rekao je Mesi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare